Unleash Technology

Siebel Open UI Interview Questions and Answers

Here we have listed down few frequently asked Siebel Open UI interview questions that you could face in an interview.

Siebel Open UI Interview Questions:

1. Benefits of Siebel Open UI over Siebel HI application
    Click on the link for ans: What is Siebel Open UI and its benefits
 
2. How does Siebel Open UI architecture differ from traditional Siebel architecture?
    Click on the link for ans: Siebel Open UI Architecture
 
3. Tell me a business requirement where you have used Presentation Model and Physical Renderer.
    Ans: Describe the best scenario where you have used PM and PR.
 
4. What is Presentation Model? Explain its customization steps with an example.
    Click on the link for ans: Presentation Model Customization
 
5. What is Physical Renderer? Explain its customization steps with an example.
    Click on the link for ans: Physical Renderer Customization
 
6. Difference between Presentation Model and Physical Renderer JS files
    Ans: Do it by yourself!
 
7. Can we have Presentation Model without Physical Renderer or vice versa?
    Ans: Yes
 
8. What is Siebel Open UI theme ? Have you customized Open UI theme in any project?
    Click on the link for ans: Siebel Open UI Theme
 
9. What is Manifest file and how to configure it in Siebel Open UI?
    Click on the link for ans: Customizing Manifest file
 
10. How does Siebel Open UI behave when custom manifest record matches with predefined manifest?
    Click on the link for ans: Manifest file Customization (look at the end of article)
 
11. How to debug JS files in Siebel Open UI?
    Click on the link for ans: Siebel Open UI Debugging
 
12. Have you followed best practices in Siebel Open UI application configuration?
    Click on the link for ans: Siebel Open UI Best Practices
 
13. What is the purpose of using ‘Define’ Method ? Is it mandatory to use ‘Define’ Method in PM or PR JS file?
    Click on the link for ans: Presentation Model Methods and Physical Renderer Methods
 
14. Can we call business service from PM or PR JS file?
    Ans: Yes
 
15. Can traditional browser script and Siebel Open UI PM/PR JS files work together?
    Ans: Yes
 
List is not over yet! we will add few more real time Siebel Open UI interview questions here. You can also share your interview questions in our comment section.

You may face few questions on CSS also. We recommend you to get a fair idea about CSS from W3schools.

Test your Siebel Open UI skill with our quiz – Siebel Open UI Quiz.

If you have any question about Siebel Open UI Debugging, please feel free to comment below.

Keep in touch, follow TechOneStop on Facebook / Twitter / LinkedIn / Goolge+.

Sharing is caring!